ERVARING

 Brussel - Hoofdstad

Gastvrij, hartelijk, informeel en wereldstad. Bruisende stad waar het goed toeven is.
Tegelijk hoofdstad van de Europese Unie, zetel van de NAVO en provinciestad met talrijke parken en groene ruimtes.

 

TE VOET VANAF HOTEL QUEEN ANNE...

 

 De Grote Markt - de Kunstberg - het Koningsplein


Het Brusselse stadscentrum biedt een geconcentreerd overzicht van de architectuur van de 16de tot de 21ste eeuw. U ontdekt er de beroemde en verbazingwekkende Grote Markt. Daar vlakbij kruist u het Belgische “surrealisme” voor Manneken Pis.

 

Op de heuvel van de Treurenberg, torent de kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele boven de stad uit als gotisch meesterwerk. U bent op weg naar de Kunstberg waar u het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten vindt (belangrijke werken van Breughel, Rubens, Van Dyck en Jeroen Bosch). Het Magrittemuseum betreedt u via het Koningsplein vlakbij. Tegenover het museum, in de Ravensteinstraat, vindt u het museum voor muziekinstrumenten (MIM) in een prachtig Art Nouveau gebouw.

 

Het museum voor het Belgisch centrum voor de strip werd ondergebracht in een gebouw van de architect Victor Horta (Zandstraat).

 

Op 300m van het hotel Queen Anne, lachen het winkelcentrum City 2, de Nieuwstraat en de straten in hun verlengde de shopaholics toe.

 

Vanaf de Grote Markt bereikt u moeiteloos de Koninklijke Galerijen Sint-Hubert met hun kleine boetieken en brasseries boordevol charme.


De Antoine Dansaertwijk
Dansaertstraat, Kartuizerstraat, Leon Lepage


Scherp, dynamisch, trendy, kunstig, de Dansaertwijk is de ontmoetingsplaats van de fashion victims van de Belgische mode. U vindt er net zo goed galerijen van hedendaagse kunst, Vintage snuisterijen voor uw deco en boetieken met designmeubels.


De Sint-Gorikswijk


Op 200m van de Beurs ligt Sint-Goriks, een van de meest bruisende wijken van de hoofdstad met een ruime keuze trendy bars en Aziatische restaurants en een vast publiek van alle leeftijden.

Het gebouw van de Sint-Gorikshallen in neorenaissancestijl, uit ijzer en glas, biedt interessante tentoonstellingen over het leven in Brussel, evenementen en... een café.Sint-Katelijnewijk
Sint-Katelijneplein - Baksteenkaai - Brandhoutkaai - Vlaamsesteenweg.

Ruime keuze voor wie lekker wil tafelen voor elk budget.

De lunch nuttigt u rechtstaand aan geïmproviseerde togen met specialiteiten als vis en zeevruchten.


’s Avonds laat u zich door uw scherpe neus leiden om uw restaurant te kiezen.


De Marollen en de Zavel


De oude Marollenwijk, het oudste populaire en historische plein van de hoofdstad,  omvat in het bijzonder het Vosplein, beroemd voor zijn ochtendlijke vlooienmarkt, druk bezocht op vrijdag, zaterdag en zondag.

 

De brocanterieën / antiquairs, kunstgalerijen, decorateurs, de echte staminets “op z’n Brussels " bevinden zich allen op het Vosplein, de Hoogstraat en de Blaesstraat.

 

In de Hoogstraat komt u voorbij het huis van Pierre Breughel de oude. De 2 voorrangsassen van de Marollen leiden u naar de Grote Zavel en zijn chique winkels.

 

De Belgische chocolatiers / patissiers Pierre Marcolini (wereldkampioen 1995 in Lyon), en Wittamer samen met de huizen Godiva, Neuhaus, en de biscuitier Dandoy hebben er hun thuisbasis tot eenieders plezier.


Wie van Havana houdt, gaat z’n beste sigaren kiezen bij Davidoff.

U vindt er ook enkele sympathieke terrassen, cafés en restaurants waar het goed is “zien en gezien te worden".

Vergeet ook niet de “mooie antiquiteit” en de kunsthandelaars in de straten rond de Zavel.

 

Quelques liens utiles :

www.brusselsairport.be
Arrivals, departure, practical

www.b-rail.be
Belgian Railways

www.thalys.be
Thalys, speeds you right across Northwest Europe


www.eurostar.com
Eurostar is the high-speed train linking London, Paris and Brussels

www.brussels.irisnet.be
The official website of the Brussels Capital Region autorithy

www.opt.be
OPT Wallonie Bruxelles

www.toervl.be
Toerisme Vlaanderen

www.stib.irisnet.be
Brussels tram, bus and metro company

www.agenda.be
Website about cultural events in Brussels

www.noctis.com
All info about Belgian and Brussels nightlife

photogallery

more pictures
Follow us Facebook

Hotel Queen Anne - Bd. Emile Jacqmain 110 - 1000 Brussels - Tel: +32-2/217 16 00 - Fax: +32-2/217 18 38 - reservation@queen-anne.be